همه چیز درباره ابزار آنالیز اینستاگرام
زمانی که از اینستاگرام برای درآمد زایی و یا گسترش و تبلیغات کسب و کارتان استفاده می کنید ، نیاز دارید که به بررسی دقیق محتوای پیجتان و تحلیل رفتار فالوورهایتان در مواجهه با عملکرد خودتان بپردازید . اگر نمیدانید چه کسانی پروفایل و یا تبلیغات شما را میبینند، چگونه میخواهید با فعالیت در اینستاگرام بر مخاطبان تاثیر بگذارید؟ در واقع بدون بررسی کامل عملکردتان وقت گذاشتن برای ارسال پست در اینستاگرام وقت تلف کردن است.
انتخاب اشتباه مخاطب هدف ،ارسال بیش از حد محتوا یا ارسال کمتر از حد لازم ، هدایت بازدیدکنندگان نامرتبط به وبسایت شما ، ارسال محتوا در روزها و ساعتهای بدون بازدهی و از دست دادن فرصت برای بالا بردن نرخ تعامل در کامنت و یا استوری نتیجه عدم تحلیل عملکرد پیج شما می باشد .اینستاگرام این ابزار را در اختیار کاربرانش قرار داده است . با استفاده از instagram insights قادر خواهید بود کلیه فعالیت های مربوط به پیجتان را مورد تحلیل قرار دهید .
کدام اطلاعات آنالیز را بررسی کنیم؟
حجم اطلاعات آنالیز اینستاگرام بالاست برای اینکه کمتر احساس سردرگمی کنید قبل از شروع به تجزیه و تحلیل داده ها، بسیار مهم است که از هدف اصلی خود برای استفاده از اینستاگرام آگاهی داشته باشید باید بدانید که دقیقا با تولید محتوا به دنبال چه چیزی هستید. برخی از پستها ممکن است برای هدایت به سمت وب سایت تنظیم شده باشند، در حالی که برخی دیگر ممکن است سعی در فروش محصولات داشته باشند یا ممکن است برای برای افزایش آگاهی از برند در بین مخاطبان هدف خود اقدام به انتشار پست کرده باشید .
پس برای استفاده بهتر از آمار و آنالیز پیجتان ابتدا استراتژی و اهداف خود را مد نظر قرار دهید .
Instagram insights یا ابزار تحلیل
instagram insights ابزار تحلیل محتویات صفحات اینستاگرام می باشد . با استفاده از این ابزار قادر خواهید بود ، فالوور ها ، محتویات پیج و کلیه فعالیت های مربوط به پیجتان را با جزئیات دقیق مورد بررسی قرار دهید .
فعال کردن ابزار آنالیز اینستاگرام
1. public کردن پیج:برای فعال کردن این ابزار باید بدانید که پیج شما نباید به صورت private باشد پس در ابتدای کار پیج خود را به حالت public یا عمومی برگردانید . برای public کردن پیج مراحل زیر را دنبال کنید .
- به قسمت setting اکانت خود بروید .
- وارد قسمت privacy شوید .
- تیک مربوط به private Account را خاموش کنید .
2.تبدیل شدن به اکانت بیزینسی : برای اینکه اکانت خود را به حالت بیزینس در بیاورید مراحل زیر را دنبال کنید .
- به صفحه پروفایلتان بروید .
- گزینه edit profile را انتخاب کنید .
- سپس گزینه switch to professional Account را انتخاب کنید .
- بین دو گزینه creator و Bussiness گزینه Bussiness را انتخاب کنید .
نکته : برای استفاده از ابزار Insights بعد از تبدیل شدن به حالت بیزینس اکانت ، این ابزار بعد از 4 الی 7 روز برای شما قابل استفاده خواهد بود .
3. بخش Insights:در پروفایلتان گزینه ای به نام Insights می بینید که با کلیک روی آن به آنالیز اینستاگرام دسترسی پیدا می کنید .
بخش های مختلف ابزار Insights
1.آنالیز پروفایل اینستاگرام
آنالیز پروفایل در صفحه پروفایل شما درست در بالای صفحه سمت راست قرار دارد .بر روی این سه خط بزنید تا به صفحه Insight وارد میشوید و میتوانید آنالیز یک هفته از اینستاگرام خود را ببینید.
Impression: تعداد بازدید پستهای شما در یک بازه زمانی را نشان می دهد .
Interaction: تعداد اقدامات انجام شده در اکانت شما را نشان می دهد .
Reach: تعداد اکانتهایی که هر یک از پستهای شما را مشاهده کرده اند .
Profile visit:این بخش نشان دهنده تعداد کل بازدید از پروفایل شما در یک هفته می باشد .
Website Click: تعداد دفعاتی که بازدیدکنندگان از صفحه پروفایل شما روی لینک وبسایت شما کلیک کردهاند .
Call/email clicks: تعداد دفعاتی که مخاطبانتان روی تماس و یا ایمیل در پروفایل کلیک کردهاند .
Mentions: تعداد دفعاتی که پروفایل شما توسط مخاطبان در اینستاگرام منشن شده است .
2.آنالیز مخاطبان اینستاگرام
یک بخش کامل از آنالیز اینستاگرام به شما اطلاعاتی درباره مخاطبانتان میدهد.
Top locations: پنج شهر و پنج کشوری که بیشترین فالوورهایتان از آنجا هستند را به شما نشان میدهد.
Age range: این بخش نشان می دهد فالوورهای شما چند سال دارند . اینستاگرام در بازه های 13-17 ، 18-24 ، 25-34 ، 35-44 ، 45-54 ، 55-64 ، 65+ گروه سنی فالوورهای شما را نشان می دهد .
Gender: این قسمت فالوورهای شما بر اساس زن یا مرد بودن به صورت تفکیک شده نشان می دهد .
Follower hours : میانگین زمانی که فالوورهایتان در اینستاگرام سپری میکنند را نمایش می دهد .
Follower days : این شاخص نشان دهنده روزهایی است که فالوورهایتان در آنها بیشرین فعالیت را داشته اند.
3.آنالیز هر پست
با آنالیز پست هایتان متوجه خواهید شد که که کدام محتوا تعامل بیشتری با مخاطبان داشته است. در حقیقت با آنالیز هر پست از بازدهی آن اطلاع پیدا میکنید و در طول زمان سلیقه مخاطب را میشناسید.
Interactions : نشان دهنده تعامل مستقیم مخاطب با هر پست شماست. بازدید از پروفایل شما، تماس و یا ایمیل و یا کلیک بر روی لینک. هر کدام از این اقدامات در آنالیز ردیابی وثبت میشود.
Discovery : اینکه پست شما کجا و چه میزان دیده شده است را این قسمت از آنالیز مشخص میکند. همچنین تعداد کسانی که شما را فالو نمیکنند اما این پست را دیدهاند را هم به شما نمایش میدهد.
Follows : چند نفر با دیدن این پست شما را فالو کردند.
Reach : چند اکانت منحصر به فرد این پست را دیدند.
Impression : تعداد دفعات بازدید از پست شما در دسته های مختلفی مانند بازدید از فید، بازدید از هشتگ، بازدید از اکسپلور، بازدید از پروفایل و … را تقسیم بندی می کند و نمایش می دهد .
Saves : تعداد اکانتهای منحصر به فردی که پست شما راذخیره کردند.
Comments : تعداد کامنتها در هر پست را مشخص می کند .
4.آنالیز استوریهای اینستاگرام
این آنالیز به اندازه بقیه تحلیلها اهمیت دارد زیرا استفاده از استوری به شما فرصت دیده شدن در مقابل چشمان کاربران بیشتر را میدهد. و همچنین بیشتر از پیش در معرض دید مخاطبان فعلی خود قرار خواهید گرفت.
Impressions : تعداد دفعاتی که استوری شما دیده شده است.
Reach : تعداد اکانتهای منحصر به فردی که استوری شما را مشاهده کردهاند.
Exits : تعداد دفعاتی که کاربران در میانه دیدن استوری شما از آن خارج شدهاند.
Replies : تعداد کل پاسخها به ویدیو و عکسهای استوری شما.
Taps forward : نشان دهنده تعداد دفعاتی است که یک کاربر عکس یا ویدئو استوری خود را به سمت راست میکشد تا به قطعه بعدی استوری منتقل شود.
Taps back : نشان دهنده تعداد دفعاتی است که یک کاربر عکس یا ویدئو استوری خود را به سمت چپ میکشد تا به قطعه قبلی استوری منتقل شود.
Away swipes : نشان دهنده ی تعداد دفعاتی است که کاربران انگشت خود را بر روی صفحه کشیده (swipe) و وارد استوری اکانت دیگری میشوند. به جای این که وارد بخش دوم استوری شما شوند.
امیدواریم مطلب بالا برای شما عزیزان مفید بوده باشد .